Mekaanikon housut valitaan käytäntö ja turva edellä

Oletko valitsemassa uusia työvaatteita ajoneuvojen asennushommiin? Ammattimaisen mekaanikon housut vaativat tiettyjä erityisominaisuuksia, jotta niiden käyttö työssä olisi mukavaa ja ennen kaikkea turvallista. Esimerkiksi housujen kestävyyteen, paloturvallisuuteen, taskuihin ja asentajan vapauteen liikkua housuissa täytyy kiinnittää huomiota tarkkaan. Jos et halua käyttää haalareita etkä korjaa autoja työksesi, saattaa suhteellisen säännölliseen auton rassailuun riittää tavalliset työhousut, jollaisia saa esimerkiksi rautakaupoista. Erikoistuneimmat mekaanikon housut löydät puolestaan niinkin yksinkertaisella tavalla kuin tutkimalla eri autovalmistajien työvaatteiden valikoimia – monet niistä tarjoavat erityisesti mekaanikoille ja ajoneuvoasentajille suunniteltuja työvaatteita! Laadukkaista työhousuista ei välttämättä tarvitse maksaa itseään aivan kipeäksi, vaikka hyvä hinta-laatusuhde mekaanikon housuissa korreloikin pienemmän loukkaantumisriskin kanssa töitä tehdessä. Housut on valittava huolella siksikin, että ne pitävät käyttäjän ja housujen alla pidettävät vaatteet puhtaina. Mutta mitä käytännössä tulee huomioida, ja mistä housut kannattaa hankkia? Me kerromme!

Asentajan työhousut: valintakriteerejä

Mitä tulisi siis huomioida, kun hankinnassa ovat mekaanikon housut? Kaikkia työhousuja, myös autoasentajan housuja valitessa on tärkeä miettiä, millaista suojaa työvaatteiden tulee antaa. Esimerkiksi kun Henkilöautojen huoltovä­lit pitenevät pitenemis­tään, on autoissa usein isompia vikoja korjattavaksi kun ne lopulta tuodaan huoltamolle. Siksi mekaanikon housut kannattaa mieluummin valita vähän liian turvallisuushakuisesti kuin leväperäisesti: korjatessasi autoa siinä voi ilmetä vika jäähdyttimessä, tai öljyn vuotoa, tai jopa tulipalon vaara. On siis korjaajien hyvinvoinnin mukaista investoida housuihin jotka kestävät esimerkiksi lämpötilojen äkillisiä vaihteluja tai teräviä ulokkeita, eivätkä päästä nesteitä läpi. Turvallisuuden lisäksi on tärkeä kiinnittää huomiota käyttömukavuuteen: joudut todennäköisesti vääntäytymään kaikenlaisille mutkille huoltotöitä tehdessäsi. Mekaanikon täytyy siis pystyä liikkumaan housuissaan ilman vaikeuksia, valitse sopivan väljät ostaessasi työvaatteita. Liian löysät housut muuttuvat toki myös riskiksi, jos ne ovat vaarassa takertua kulmiin. Entä aiotko säilyttää työkaluja taskuissasi jossain vaiheessa?

Mekaanikon housut ovat sellainen vaatekappale, joissa tullaan varmasti säilyttämään kaikenlaista tavaraa. Työkaluja, ruuveja, työpuhelin… Aina asennuksia tehdessä tulee tilanteita, joissa on kätevä laittaa tavara taskuun, sen sijaan että lähtisi kiikuttamaan sitä kauemmas. Siksi valitessasi housuja ajoneuvoasentajalle on hyvin olennaista tutkia saatavilla olevien työhousujen taskut: montako niitä on, missä ne sijaitsevat, paljonko niihin mahtuu tavaraa, pääseekö niissä oleviin tavaroihin helposti käsiksi ja millaiset kiinnitysmekanismit taskuissa on. Vetoketjulliset taskut ovat lähes aina parempi vaihtoehto kuin napitettavat. Housujen vyötäröllä sijaitsevat taskut voivat puolestaan tuntua ikäviltä täysinä ja jopa rajoittaa liikkumista. Hyvissä työhousuissa on isot takataskut ja etenkin reisitaskut ovat käteviä eri esineiden väliaikaisena säilytyspaikkana.

Mistä asentajan työhousut kannattaa hankkia?

Nyt tiedät jo, millaiset ovat hyvät mekaanikon housut. Mutta mistä housuja kannattaa lähteä etsimään? Ostatko netistä vai rautakaupasta? Molemmissa lähestymistavoissa on puolensa. Käymällä paikan päällä kaupassa saat todennäköisesti henkilökohtaista palvelua. Myyjät tuntevat yleensä valikoimansa hyvin ja vastaavat näin ollen kysymyksiin myös helposti. Saat myös sovittaa housuja ennen ostopäätöksen tekemistä, mikä voi auttaa arvioimaan niiden soveltuvuutta. Huonot puolet rautakaupasta ostetuille työhousuille on monien kauppojen valikoimien rajoitteellisuus. Valikoimassa voi olla vain yleistyöhousuja, joita ei ole tarkoitettu yhtä monipuolisiin olosuhteisiin kuin mihin ajoneuvoasentajana päätyy. Esimerkiksi lämmönkestossa voi olla puutteita. Verkossa puolestaan valikoima on käytännössä loppumaton. Jos yleiset työhousut eivät vaikuta tarpeeksi erikoistuneilta, kannattaa tarkistaa erityisen tulenkestävien työhousujen valikoima. Mikä parasta, monet urheiluautojen valmistajat ovat alkaneet myydä myös työvaatteita, usein samanlaisissa malleissa kuin mitä kyseisen tallin mekaanikot käyttävät! Pienellä vaivannäöllä löydät taatusti budjetillesi ja ajoittain likaiselle työllesi sopivat housut.